zaloguj się | nie masz konta?! zarejestruj się! | po co?
rockmetal.pl - rock i metal po polsku czwartek, 17 stycznia 2019

biografia: Thunderbolt

28.06.2006  autor: materiały zespołu

Biografia:

Zespół Thunderbolt powstał z inicjatywy Paimona pod koniec 1993 roku. Muzyka ewoluowała przez lata z prymitywnego, surowego black metalu do agresywnej, świadomej i przemyślanej formy satanistycznej anihilacji. Zespół wydał trzy pełne albumy, MCD oraz demo. Tematyka, wokół której Thunderbolt oscyluje, to m.in. satanizm, mizantropia, bluźnierstwo, anty-chrześcijaństwo... W roku 2003, wraz z dołączeniem do zespołu Necrosodoma (Anima Damnata) i chwilę później Stormblasta (Infernal War), Thunderbolt rozpoczyna szerzenie terroru na żywo. Z większych "osiągnięć" można wymienić europejską trasę w 2004, w której Thunderbolt współuczestniczył z Urgehal (Norwegia) i Dawn Of Azazel (Nowa Zelandia).

ktualnie, Thunderbolt przygotowuje się do sesji nagraniowej swojego czwartego albumu w Hendrix Studio roboczo zatytułowanego "Apocalyptic Doom".

Skład:

Necrosodom (gitary, wokale)
Paimon (gitary)
Stormblast (bębny)
Triumphator (bas)

Dyskografia:

Beyond Christianit (demo 1996 Eastclan)
Black Clouds Over Dark Majesty (1997 Old Legend, Ancestral Research, Christhunt)
The Sons of The Darkness (2000 Apocalypse, Resistance)
The Burning Deed of Deceit (2002 Apocalypse, ISO666)
Inhuman Ritual Massmurder (2004 Agonia, Mercenary)
Apocalyptic Doom (2006)

Kontakt:

strona: www.thunderbolt.pl

Czy masz poczucie humoru?