zaloguj się | nie masz konta?! zarejestruj się! | po co?
rockmetal.pl - rock i metal po polsku sobota, 16 listopada 2019

recenzja: Testament "Demonic"

20.01.1999  autor: Black_Death
okładka płyty
Nazwa zespołu: Testament
Tytuł płyty: "Demonic"
Utwory: Demonic Refusal; The Burning Times; Together As One; Jun-Jun; John Doe; Murky Waters; Hatreds Rise; Distorted Lives; New Eyes Of Old; Ten Thousand Thrones; Nostrovia
Wydawcy: Metal Mind Productions
Rok wydania: 1997
Subiektywna ocena (od 1 do 10): 9

Zespół Testament znów mnie zaskoczył wspaniała kasetą. Formacja wydała "niedawno" płytę pt. "Demonic". Uważam, że zasługuje na wspaniałą opinię. Utrzymana jest w mrocznych klimatach death (troszkę thrash) metalu. Bardzo kontrowersyjna jest okładka. Głowa, a w nią powbijane kolce. Nie przejmujcie się. Słuchanie Testametu, żadnych kolców Wam nie wbije :-) Mocne, ciężkie brzemienie gitar to to, co misie lubią najbardziej. Kiedy rozpakowałem kasetę i wrzuciłem do mego stereo, magnetofon wydał z siebie cudne dźwięki. Pierwszy utwór po prostu zwala z nóg: słychać odliczanie, lecz co to zegar zatrzymał się na liczbie 6??? "... six, six, six" i ryk gitar (YEAH!). Wszystkie utwory są "inne". Niemożliwością jest nudzenie się przy tej płycie. Teksty pisane są z głową. Wspaniały growling, facet z pałkami wali po garach, jakby był w transie. Istny "miód dla uszu". Takie Slayery i inne zepoły niech się chowają, gdy gra Testament. Muszę przyznac, że chłopaki dali z siebie wszystko. Każdy fan Death metalu musi mieć "Demonic". Oby Testament zaskoczył mnie jeszcze nie raz.

Komentarze
Dodaj komentarz »
re: Testament "Demonic"
Shattered (gość, IP: 81.163.206.*), 2016-10-29 01:27:43 | odpowiedz | zgłoś
Może i język polski zastosowany tutaj sugeruje końcówkę szkoły podstawowej, ale merytorycznie chłopak miał rację. To jest "Głowa, a w nią powbijane kolce". I to tak powbijane, że "takie Slayery i inne zespoły niech się chowają, gdy gra Testament".

Demonic rozpierdala na łopatki każdego Slayera wydanego w w okolicach przełomu wieków.
zzz
Przemo667
Przemo667 (wyślij pw), 2012-04-22 15:23:36 | odpowiedz | zgłoś
Ten autor napisał jeszcze recenzję albumu Abraxas - Centurie, chyba jeszcze lepsza niż recenzja Testamentu:)
Co się czepiacie
Nietzsche (gość, IP: 87.119.59.*), 2012-04-22 12:35:13 | odpowiedz | zgłoś
Tego typu recenzje pojawiają się w różnych poważnych pismach i gazetach (działy kultura i różne takie), 3 zdania, "płyta rewelacyjna/ energetyczne granie" i tyle.
Recka
grzesznik69 (gość, IP: 79.185.152.*), 2010-03-15 12:04:09 | odpowiedz | zgłoś
Dobrze, że rockmetal ma poczucie humoru i zamieszcza czasem takie wybryki :)
Geniusz....
Prosektorius (gość, IP: 78.88.254.*), 2009-02-23 07:33:43 | odpowiedz | zgłoś
Recenzja najwyzszej klasy!
ROTFL!
-Morton- (wyślij pw), 2008-09-03 01:13:09 | odpowiedz | zgłoś
Popłakałem się. Masz (miałeś) talent chłopie.
re: ROTFL!
sz (gość, IP: 141.129.1.*), 2008-09-03 12:33:04 | odpowiedz | zgłoś
No, koles jest dobry:). Recenzje sie czyta jak wypracowanie szostoklasisty :)))

Oceń płytę:

Aktualna ocena (367 głosów):

 
 
79%
+ -
Jak oceniasz płytę?

Materiały dotyczące zespołu

Lubisz tę plytę? Zobacz recenzje

Overkill "Necroshine"
- autor: Jarek Z

Dragonlord "Rapture"
- autor: Michu

Machine Head "The Blackening"
- autor: Mrozikos667

Decapitated "Carnival Is Forever"
- autor: Megakruk

Acid Drinkers "Verses of Steel"
- autor: Lubek
- autor: don Corpseone

Napisz recenzję

Piszesz ciekawe recenzje płyt? Chcesz je publikować na rockmetal.pl?

Zgłoś się!
Czy jesteś altruistą?